Planinsko društvo Jesenice
Cesta železarjev 1
4270 Jesenice
tel: (04) 5866070,
fax (04) 5866071,
gsm: 041 733 036,
plan.drustvo@siol.net
Planinsko društvo Jesenice je v lanskem letu uresničilo večino zastavljenih ciljev. V novo leto z novim vodstvom in novimi smelimi načrti.

Foto in tekst: Janko Rabič

Pri Planinskem društvu Jesenice smo v lanskem letu uresničili večino zastavljenih ciljev. To je bilo razvidno iz poročil, ki smo jih 14. februarja obravnavali na rednem, tokrat volilnem občnem zboru.
Predsednik Branko Bergant je v uvodu predstavil glavne izvedene naloge. Na gospodarskem področju je bil največji dosežek izgradnja prve čistilne naprave v Koči pri izviru Soče. O pestri dejavnosti so poročali predstavniki mladinskega, alpinističnega, športno plezalnega in izletniškega odseka. Veliko in obsežno delo so opravili markacisti pri obnovi in vzdrževanju planinskih poti Velika pozornost je veljala petim planinskim postojankam, ki jih društva vzorno upravlja in vzdržuje že vrsto let. Kot na vsakem občnem zboru so svoje delo predstavili tudi gorski reševalci. Čeprav imajo sedaj samostojno društvo, z našim društvom še vedno dobro sodelujejo.

Na občnem zboru smo sprejeli nove programske usmeritve in nekatere spremembe pravil društva. Na gospodarskem področju bomo nadaljevali z izgradnjo čistilnih naprav ter skrbeli za obnovo in vzdrževanje postojank. Na razpisih bomo skušali pridobiti dodatna sredstva. Ob 90-letnem jubileju društva bomo v juniju osrednjo prireditev pripravili v Koči na Golici. Na občnem zboru smo za novega predsednika društva izvolili Vlada Hledeta. V trinajstčlanskem upravnem odboru so poleg predsednika še Janko Rabič (podpredsednik), Marija Pintar (tajnica ), Lidija Režek Družijanič (blagajničarka), Benjamin Arnež ( predstavnik delavcev ) in Žiga Pretnar. Ostalih sedem mest v upravnem odboru zasedajo predstavniki odsekov.

Za uvod v občni zbor je za prijetno popestritev poskrbel naš član Klemen Volontar, ki je v besedi in sliki predstavil vrsto zanimivosti iz svojih gorniških podvigov in na reševalnem področju.

0 komentarji:

Objavite komentar

Obvestila, razno...

VABIMO VAS, da članarino za leto 2018 poravnate v pisarni društva v času uradnih ur:
SREDA od 08.00 do 11.00 ure in od 15.00 do 18.00 ure
PETEK od 08.00 do 12.00 ure
ali nakažete na naš TR št.: SI56 6100 0000 9477 926 sklic 00 242200-2018

Vse o članarini si lahko preberete na:
https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=2

Namenite 0,5 % dohodnine PD Jesenice - do 31.12.2018 pošljite Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacijo - hvaležni vam bomo!

  Naše planinske postojanke:

  - Zavetišče pod Špičkom - ZAPRTO
  - Koča na Golici - ODPRTA
  - Koča pri izviru Soče - ODPRTA
  - Tičarjev dom Vršič- ZAPRT
  - Erjavčeva koča - ODPRTA

  Zahvaljujemo se za obisk in se priporočamo!

  Naši bivaki:

  Bivak 1 … ODPRT

  Bivak 2 … ODPRT

  Bivak 3 … ODPRT

  Bivak 4 … ODPRT


  Naši sponzorji:

  Zavarovalnica Triglav, d.d.logo